Hírek

Hírek

Kategória választó:
Teljes hírlista
Álláshirdetés | Egészségügy | Egyház | Események | Gazdaság | Hirdetmény | Interjú | Komárom Podcast | Komárom Zöld | Koronavírus | Kultúra | Oktatás | Önkormányzat | Pályázat | Politika | Riport | Sport | Turizmus | Zöld Komárom |


KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Rekreációs parkot adtak át a koppánymonostori városrészben

Új zöld területtel gazdagodhatott városunk, mely nem csak a koppánymonostori városrész lakóinak és a komáromiaknak nyújt teret a kikapcsolódásra és szabadidő eltöltésére, a környezetünkben élő madaraknak, rovaroknak és kisebb élőlényeknek is otthont biztosít.Ugyanakkor a jövőben az oktatás is helyet kaphat a parkban. A rekreációs park átadását követően Czita János alpolgármesterrel beszélgettünk.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Komáromból Juhász Márton is tagja a Virágos Magyarország zsűrijének

A Virágos Magyarország elkötelezett a környezetvédelem, a környezettudatos szemlélet kialakítása és a fiatalok környezeti nevelése iránt. A verseny szellemisége szempontjából kiemelten fontos, hogy a falvakban és a városokban új zöldfelületek, parkok, fasorok jöjjenek létre. A versenyről Juhász Mártont, a rangos zsűri egyik tagját, a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. parkfenntartási vezetőjét kérdeztük.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Nyári táborok a Brigetio Gyógyfürdőben

Ha komáromi nyár, akkor Brigetio Gyógyfürdő. Radics Török Tímea ügyvezető igazgatót kérdeztük a nyári programokról.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Kerékpárral Komáromtól-Dardzsilingig Kőrösi Csoma Sándor sírjánál

11 hónap, 11 ország... Zichó Viktor, a komáromi világjáró kerékpárral utazott az indiai Dardzsilingbe, Kőrösi Csoma Sándor föli nyughelyéhez.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: A komáromi ultramaraton futó Dombay Gábor a görögországi Spartathlonra készül

A komáromi sportoló, Dombay Gábor teljesítette a kvalifikációs szintet, így Görögországban indulhat a nagy hagyományokra épülő, legendás Spartathlon versenyen. A futók Athénból indulnak, az ókori görög futár, Pheidippidész nyomán. A futár az athéni király levelét vitte egykor Spártába Leonidasz királynak, hogy segítséget kérjen a perzsák elleni harcban. A 246 km-es ultramaratonra készülő Dombay Gábor stúdiónk vendége volt.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Pekler Zalán komáromi sportlövő a tokiói olimpián képviseli hazánkat

Pekler Zalánért július 25-én és augusztus 2-án szoríthatunk, hiszen e napoknon áll lőállásba a tokiói olimpián. Indulás előtt a komáromi sportlövőt céljairól, érzéseiről, esélyeiról kérdeztük.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Új üzemcsarnokot adott át a B&O Engineering

A B&O Engineering új üzemcsarnokát Czunyiné Dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője, Dr. Molnár Attila városunk polgármestere, Borsos Balázs és Óvári Attila tulajdonosok adták át. A megnyitón Borsos Balázst kérdeztük.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Bemutatkozik a környezetbarát termékeket gyártó Ökosys Zrt.

Világszerte egyre elterjedtebb a környezetbarát termékek használata, melyek nem szennyezik a természetet és a bennünket körül ölelő élővilágot. A komáromi telephelyű Ökosys Zrt. ezeket a termékeket gyártja és forgalmazza. Sebestyén Tibor, a vállalat vezetője volt a vendégünk.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Nyaralási programok a szőnyi Kemenés házban

Különféle tematikájú nyári programokkal várják a Kemencés házban a jelentkezőket egész nyáron. Lesz többek közt lovas, bábos, kismester, kiskukta tábor, ahol egész napos foglalkozások mellett érezhetik jól magukat a gyerekek. Hogy miként zajlik egy - egy nap a táborokban és milyen programok következnek a nyár után, arról Schmelcz Gézáné Bajmóczi Ildikót, a Kemence Egyesület vezetőjét kérdeztük.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Nyári turnéra indul a For You együttes

A For You Együttes sokak számára ismert lehet, azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a komáromi énekesnő, Borbély Lantos Katalin is tagja a magával ragadó műsorokat adó kompániának. Az ő ötlete alapján adott egy úgynevezett nulladik napi koncertet az együttes, ahol a közelgő turnéról, múltról és tervekről beszélgettünk.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Színes programkavalkád a komáromi Brigetio Tavernában

Különféle tematikájú kiállítások, családi kvízversenyek, különféle koncertek, filmvetítések és megannyi program minden korosztály számára. Hogy pontosan miről is szólnak majd a nyári és ősz eleji napok a Comorra Hagyományőrző Egyesület számára, arról a szervezet elnökét, Lampert Pétert kérdeztük.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Kulturális térrel bővül Koppánymonostor

A Monostori Kulturális Egyesület, megalakulásakor kitűzte fő célként a városrész minden korosztálya számára építő jellegű, hasznos kulturális, hagyományőrző, értékteremtő és sport rendezvények megteremtését. A szervezetnek a helyi Dózsa György Művelődési Ház ad otthon, ahol számos programmal és egy állandó helytörténeti kiállítással is várják az érdeklődőket. Hogy milyen átalakulásokon ment át a szervezet és a művelődési ház, valamint hogy milyen fejlesztések várhatóak a jövőben, arról Kőrösi Flóriánt, az egyesület elnökét kérdeztük.


További oldalak megtekintése:   <<   < >   <

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot