Hírek2014. 11. 24.
Kulináris világbajnokságot nyert Kricky!

A gasztronómiai világbajnokság minden negyedik évben kerül megrendezésre, ahol közel 50 nemzet több mint 1600 versenyzője mutatja be tudását. Az idei verseny egyéni, D2 cukrászati artisztika kategóriáját a komáromi Kiss Podmaniczky Krisztina (Kricky) nyerte, aki így aranyéremmel térhet haza! Cukorból készült artisztika munkájának címe: TRADITIONAL HUNGARIAN GASTRONOMY volt.

A világbajnokság nagy múltra tekint vissza, hiszen az első versenyt több mint 40 éve hívták életre és napjainkra olyan eseménnyé nőtte ki magát, ahol közel 45000 látogató fordul meg az 5 napos rendezvény során a világ minden részéről Japántól Kanadáig, Dél-Afrikától Norvégiáig.

A 2012-es év különös fontossággal bírt a kiállítás és a rendező Vatel Club (Luxembourgi Gasztronómiai Szövetség), hiszen megannyi újítással, szakmai kihívással találkozhatnak a versenyzők. A verseny során részt vettek nemzeti szakács-cukrász, nemzeti katonai, nemzeti ifjúsági válogatottak, valamint közétkeztetési, regionális csapatok és egyéni versenyzők is.


Galéria: Kulináris világbajnokság