Hírek2015. 04. 09.
Tíz éves a Sorstárs Támogató Szolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportjának Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálata idén ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját. Az alkalomból nyitott hetet rendeznek az intézményben, melyet dr. Molnár Attila polgármester és dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester is felkeresett.

- Ebből az alkalomból április 7-e és 10-e között nyílt hetet tartunk, bárki bepillantást nyerhet az általunk végzett munkába, foglalkozásokba, tevékenységekbe. A Táncsics Mihály utca 26. szám alatt azon a héten 8.00 és 12.00 óra között várjuk az érdeklődőket - tudtuk meg Szalai Gabriella intézményvezetőtől.

További aktualitás, hogy a tavasz beköszöntével ismét megnyitotta kapuit a Szeretetszolgálat helyi szervezetének ruha- és bútorraktára. A ruharaktár a Sport utca 9. szám alatt található, itt a ruhák mellett a használati tárgyak közül is lehet választani. A raktár szombaton 14.00 és 16.00 óra között tart nyitva. A bútorraktár a Monostori erődben kapott helyet. Itt fix nyitvatartás nincs, a 06-20-455-19-83-as számon lehet időpontot egyeztetni. Mindezeken felül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja további segítséget is nyújt a rászorulóknak.

- A Jedlik Ányos utca 8. szám alatt kedden és pénteken, 9.00 és 11.00 óra között tartunk irodai ügyeletet. Itt lehet segítséget kérni a kérelmek és egyéb iratok kitöltéséhez. Kedden 11.00 órakor egy győri kolléga jön hozzánk, aki a megváltozott munkaképességűeknek segít az elhelyezkedésben. Szeretnénk, ha ezt a szolgáltatást minél többen igénybe vennék - mondta el dr. Fejér Gyuláné a csoport vezetője.

A Vox Femina Női Kar és a Concordia Vegyes Kar a Rotary Clubbal karöltve március 14-én Brahms estet tart a Városháza dísztermében. A belépés ingyenes, az est folyamán összegyűlt felajánlásokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja kapja meg.


Galéria: Tíz éves a Sorstárs Támogató Szolgálat