Hírek2016. 06. 06.
Félszáz éves a komáromi bölcsőde

Fennállásának 50 éves jubileumát ünnepelte Komárom elsőként megalakult bölcsődéje, amely napjainkban az Aprótalpak nevet viseli. A múltidézés mellé torta is dukált, de nem maradhattak el az apróságok örömét szolgáló játékok sem. A születésnapi hangulattal, mókával és kacagással telt meg az intézmény udvara.


- 1966 június 6-án kezdte meg működését bölcsődénk. Az országban ekkor számos helyen létesítettek bölcsődéket. Négy csoporttal indultunk, majd 25 évvel később újabb szárnyat építettek hozzá, így ma 6 csoportban 66 gyermeket lát el 14 dolgozó - idézte fel a kezdeteket az Aprótalpak Bölcsőde vezetője, Tóthné Varga Viktória.

Az eseményre meghívták az egykori, ma már nyugdíjba vonult dolgozókat. Az ünnepi műsor elején az intézményvezető mellett Nagy Béláné is szólt az egybegyűltekhez, aki 15 évig vezette a bölcsődét.

- Még mindig emlékszem a bölcsőde illatára, a bölcsis tea ízére. Amikor a pályafutásomat kezdtem, még meztelenül vettük át a gyerekeket, lefürdettük és bölcsődei ruhába öltöztettük őket. Nagyon kellett sietnünk, hogy a szülők ne késsenek el a munkából. Rengeteget javítottuk a ruhákat, hétvégenként odahaza súroltuk a cipőket és a cipőfűzőket - tudtuk meg Nagy Bélánétól.

Azóta jelentős változás történt a bölcsődék életében, sokkal nyitottabbá és családbarátabbá váltak. Bizonyította ez a június 3-ai ünnepség is, ahol a kicsik műsorral készültek, volt torta és számos játéklehetőség az udvaron.


Galéria: 50 éves a bölcsőde