Hírek
2016. 11. 02.
Szent Imre napot tartott a katolikus iskola

A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában hagyomány, hogy minden esztendőben megemlékeznek névadójukról, Szent Imre hercegről. A tanítási órák helyett ilyenkor vetélkedőket szerveznek a diákoknak. Idén még egy további esemény színesítette a programot: átadták az intézmény felújított emeleti folyosóját.- A Szent Imre-nap iskolánk egyik meghatározó eseménye, ilyenkor nincs tanítás, a diákok számára versenyt szervezünk, ahol a herceggel és az egyházzal kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk.
A program ünnepi szentmisével indult a kistemplomban, ahol Dékány Ferenc, az egyházmegye katolikus iskolák főhatóságának igazgatója a Szent Gellért-díj arany fokozatát adta át Peredi Ágotának, a Szent Imre Iskola korábbi igazgatónőjének és Czibor Józsefné gazdasági vezetőnek -
mondta el a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola igazgatója, Romhányi Péter.

Az esemény jelentőségét emelte, hogy átadták az intézmény felújított részeit. A munkálatokat a fenntartó, a Győri Egyházmegye finanszírozta. A beruházás során teljesen megújult az iskola emeleti folyosója, kicserélték a burkolatot, újrafestették a falakat és a tantermekbe új ajtók kerültek. A nyár folyamán zajló beruházás hosszabb folyamat része volt, hiszen az előző években megújultak a vizesblokkok, a fűtési- és a világítási rendszer, továbbá kicserélték a nyílászárókat. A felújítás a tervek szerint jövőre folytatódik.

Kapcsolódó hír, hogy Bross Gergely plébános meghívására nemrég azok a fiatalok látogattak Komáromba, akik a Győri Egyházmegye településeiről zarándokoltak el még a nyáron a krakkói katolikus ifjúsági világtalálkozóra. A látogatóknak a Klapka György Múzeum munkatársai tartottak rövid idegenvezetést. A világtalálkozó különleges élményt nyújtott mindenki számára.

- Számomra nagy lelki élmény volt, jó volt látni azokat a fiatalokat, akik a világ minden tájáról összegyűltek, és mindnyájukat egy értékrend, a katolikus istenhit kötötte össze - mondta a Győri Egyházmegye ifjúsági referense, Paksa Balázs.

- A találkozó lehetőséget teremtett arra, hogy az egyházmegye fiataljai találkozzanak egymással és megismerjék a világ más tájain, így Latin-Amerikában vagy Afrikában élő katolikus fiatalokat. Találkoztunk Ferenc pápával is, ami óriási élmény volt számunkra - tette hozzá Horváth Glória.

A Szentatya minden évben meghatároz egy témát, amin a résztvevők közösen gondolkodhatnak. Idén ez az irgalmasság volt. Ferenc pápa arra kérte a fiatalokat, hogy azt a közösségi létet, amit Krakkóban megtapasztaltak, hozzák haza és itthon is próbálják meg megélni. A komáromi esemény szeretetvendégséggel és szentmisével zárult.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot