Hírek
2017. 09. 29.
Emléktáblát avattak a Komáromban szolgált lelkészek tiszteletére

A Kecskés László Polgári Társulás emléktáblát avatott a református templomban a reformáció 500. évfordulójának és a Komáromban szolgált lelkészek emlékére. Az ünnepi istentiszteleten jelen volt Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, és dr. Molnár Attila polgármester is.A szeptember 23-ai istentiszteleten Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén egyház püspöke hirdetett igét, majd Czunyiné dr. Bertalan Judit mondott ünnepi beszédet.

- A reformáció öröksége, hogy Luther visszanyúlt a tiszta forráshoz, és önmagán kezdve a változást, képes volt megváltoztatni a világot. Ezt látjuk ma Európa kultúráján, gazdaságán, történelmén. Hite, ereje és bátorsága volt szembenézni azzal, amit fel kellett hagyni - hangzottak az országgyűlési képviselő szavai.

Máté László református esperes-lelkipásztor arról szólt, hogy nem erőltetett két emléktábla együttes felavatása, erre pedig az efezusiakhoz írott levelekből hozott példát.

- A komáromi lelkipásztorok az apostolok és a próféták útmutatása alapján végezték közöttünk az igehirdetés szolgálatát - emelte ki Máté László.

A komáromi lelkészek név szerint: Németh István, Antal Géza, Sári Imre, Trombitás Dezső, Gyulai Imre voltak, hozzátartozóik is részt vettek az emléktábla avatáson.

A jelenlévők végül a Komáromi Kamarazenekar koncertjét hallgathatták meg, Medveczky Szabolcs vezényletével.


Galéria: Emléktáblát avattak a Komáromban szolgált lelkészek tiszteletére
Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot