Hírek
2018. 02. 22.
A megyei református presbiterek találkoztak

A Tatai Református Egyházmegye újonnan megválasztott presbiterei találkoztak február 17-én a Jókai téri református templomban. A „Gondolkozás a „semper reformanda” hitelv aktuális kérdéseiről” mottójú konferencián közel háromszázan vettek részt, köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és dr. Molnár Attila polgármester.


Az istentisztelettel kezdődő eseményen elsőként dr. Jacob Doedens főiskolai docens hirdette az igét, majd Máté László komáromi esperes köszöntötte a híveket.
Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, frissen megválasztott presbiter beszédében rámutatott, talán még soha a modern kori történelemben nem volt olyan nehéz dolog kereszténynek lenni, mint manapság. A hitben való megmaradás alapja, hogy az elmúlt 500 év állhatatosságát, hogyan tudjuk megerősíteni a jövőben: ezért fontos az ifjúság megtartása!

A továbbiakban Gyimóthy Géza egyházmegyei gondnok a presbiter-élet szolgálatáról, dr. Siba Balázs egyetemi adjunktus a fiatalok megszólításának fontosságáról, míg dr. Barta Zsolt főiskolai docens az istentisztelet megújításának kérdéseiről szólt.

Az esemény a Monostori erődben szeretetvendégséggel ért véget.

Galéria: A megyei református presbiterek találkoztak
Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot