Hírek
2019. 12. 19.
Töretlen fejlődés a városban - szóba került a Jókai Mór Gimnázium is

A karácsonyvárás jegyében tartott évi utolsó rendes testületi ülésen dr. Molnár Attila polgármester többek között az önkormányzat által bonyolított pályázatokról adott tájékoztatót.

Az ülésen a testület tárgyalta és elfogadta a 2015-2019 közötti időszak gazdasági programjának végrehajtásáról szóló előterjesztést, csakúgy, mint a következő esztendő költségvetési koncepcióját.

A pályázatokról szóló napirendi ponttal kapcsolatban a polgármester külön kitért a Tám-Pont Családsegítő Intézmény, valamint a Klapka György Múzeum új létesítményének építésére. Aktuális, hogy megtörtént a Jókai ligetnek és környezetének, valamint a Brigetio Gyógyfürdő parkolójának részleges felújítását célzó Zöld Város projekt - , továbbá az ipari parkba betelepülő cégeknek infrastruktúrát biztosító inkubátorház munkaterületének átadása is. Ez utóbbi projekt keretében végrehajtott beruházással egy olyan műszaki egység is épül, amely az extrém esőzések idején is képes lesz a csapadékfelesleg egészét levezetni az ipari park területéről. Az új Duna-híd utolsó szerkezeti eleme nemrég a helyére került, a felújított Csillagerőd pedig a következő év első felében nyithatja meg kapuit a nagyközönség előtt.

Elhangzott, hogy a Brigetio Régészeti Központ megépítése olyan mérvű többletköltséget jelenthet az önkormányzatnak, amely a projekt műszaki tartalmának átterveztetésére késztetheti a városvezetést.

Szóba került, hogy a régi Jókai téren lévő SPAR nemsokára új helyre, a jelenlegi Ázsia Kincse áruház épületébe költözhet, míg a jelenlegi „kis” SPAR ingatlanában az információk szerint egy lakberendezési termékeket forgalmazó üzlet nyithatja meg kapuit.

A testület elfogadta az integrált településfejlesztési stratégiai tervnek, valamint a környezetvédelmi programnak a végrehajtásáról szóló beszámolót is. Több napirendi pont keretében is felmerült a „zöld Komárom” gondolat, mivel a következő esztendők cselekvési programját ez szellemiség is nagyban meghatározza majd, így sor kerül klímastratégia megalkotására, megújuló energiaforrások felhasználásra, illetve intenzív természetvédelmi intézkedések megtételére is.

A Jókai Mór Gimnázium fenntartói körének változását érintő, nemrég a városban felröppent hírekkel kapcsolatban az ülésen elhangzott, hogy Komárom Város Önkormányzata, mint az ingatlan tulajdonosa, ragaszkodik ahhoz, hogy a jelenleg is jól működő középiskola továbbra is állami fenntartásban maradjon. Már csak azért is, mert nagyobb részben állami szerepvállalással, kisebb részben önkormányzati támogatásból több mint fél milliárd forintos energetikai korszerűsítés zajlik jelenleg is az intézményben. Abban azonban egyöntetű volt a vélemény, hogy amennyiben önállóan létrejönne egy egyházi fenntartású gimnázium a Szent Imre Római Katolikus Óvoda és Általános Iskolán belül, felmenő rendszerben, azt a város is teljes mellszélességgel támogatná, hiszen egy ilyen létrejövő új intézmény Komárom rangját is emelné.

A testületi-ülés a Szivárvány Óvoda gyermekeinek meghitt hangulatú műsorával zárult.

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot