Hírek
2020. 06. 05.
Elindult az \"Indíts vállalkozást\" program

A Bakonyalja CSAK Pont Komárom újabb fejlesztési programján vehették részt az érdeklődők június 2-án a Kemencés házban. Indíts vállalkozást címmel megvalósuló eseményükre olyan jelentkezőket vártak, akik készen állnak arra, hogy egyedi ötletükre akár egy vállalkozást építsenek. Az első eseményre mintegy húsz fő jelentkezett, a három hónapos kurzusidő alatt azonban folyamatosan indulnak majd a csoportok.


Schmelcz Gézáné a Kemence Hagyományőrző Gasztrokultúrális és Közösségfejlesztő Egyesület elnöke elmondta, a CSAK Pont vállalja a leendő vállalkozás mentorálását, pályázatokra való felkészítését is. A kormány GINOP projekt keretében ismét elindította a féléves vállalkozási támogatását, szeretnék ezen is indítani a résztvevőket.

Csiszér Éva vállalati koordinátor, a Kereskedelmi és Iparkamara munkatársa hangsúlyozta, az elmúlt két és fél hónapban azt tapasztalták, hogy a vállalkozóknak szükségük van motivációra, új piacok, új helyzetek kezelésére. Illetve vannak olyanok, akik most munka nélkül maradtak, állásból kikerültek, és vállalkozást szeretnének indítani, számukra nyújtanak olyan alapinformációkat, amivel egy vállalkozást el tudnak kezdeni. AZ első lépés egy alapképzés, utána pedig egyénileg mentorálják a jelentkezőket. Üzleti tervet írnak, ötletelnek, felépítik a vállalkozást úgy, hogy az működőképes legyen.

A mentorálás folyamatát Csiszér Éva és Schmelcz Gézáné koordinálja. Mindketten egy országos vállalkozásfejlesztési alapítványnál is mentorok, ahol több cég indításában is részt vettek már, így van tapasztalatuk és készek segíteni az újonnan érkezőket.

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot