Hírek
2020. 06. 18.
Bár nincs már veszélyhelyzet, a telefonos időpont-egyeztetés marad

Megszűnt a veszélyhelyzet Magyarországon, a kormány kihirdette a járványügyi készültség bevezetését. A jogszabály az egészségügyi ellátást is érinti. Dr. Kreft-Horváth Loránd egészségügyért felelős alpolgármester elmondta, a gyermek és felnőtt háziorvosi, valamint a fogászati ellátás és a Selye János Kórház szakrendelői továbbra is kizárólag telefonos időpont egyeztetéssel fogadhatják a betegeket.


- Ez fontos intézkedés, hiszen nemcsak a koronavírus-járvány megelőzése és a védekezés miatt helyénvaló, hanem a nyári vírusos fertőzések, az influenza és más fertőző betegségek miatt is, amelyek a háziorvosi rendelő várójában a páciensek között könnyen terjednek – nyilatkozta a háziorvos.

Egy óra alatt 6-8 beteget tudnak normál ütemben ellátni, természetesen kivételt jelentenek a sürgős, életveszélyes állapottal járó esetek: egy akut infarktus gyanú, vagy egy akut hasi probléma során nem szükséges a telefonos egyeztetés, szakmai indokok alapján azonnal fogadják a betegeket. A sürgősségi ellátás így nem sérül. Az eljárási rend azt azonban tartalmazza, hogy a fertőző beteg köteles először telefonon egyeztetni. A páciensnek rendelkeznie kell az orrt, illetve a szájat eltakaró maszkkal, illetve az egészségügyi dolgozóknak is kötelező viselniük a megfelelő védőeszközöket. Dr. Kreft-Horváth Loránd hozzátette, ezekkel az intézkedésekkel igényesebb, kulturáltabb, magasabb szakmai színvonalú ellátást tudnak biztosítani a lakosság számára.

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot