Hírek2020. 06. 24.
50.000 dollárt adományozott az SK a járvány elleni helyi védekezésre

Az SK Innovation Korea első és legnagyobb energia- és vegyipari vállalata, jelenleg a komáromi ipari parkban építi európai akkumulátorgyártó központját.A cég rendkívül elkötelezett a társadalmi szerepvállalás mellett, így ezen elvtől vezérelve a társaság nemrég a címben szereplő jelentős összeggel támogatta a helyi járványvédelmi alapot. Az összeget elsősorban védőfelszerelések vásárlására, illetve a járványügyi védekezéssel kapcsolatos egyéb kiadásokra fordítja az önkormányzat.

„Az SK Innovation nem csupán gazdasági partnerként, de partnerként tekint a komáromiakra, és Komáromra! Ez a szemlélet erősíti a helyi közösségeket, globálisan pedig jelentős társadalmi értéket teremt. Együtt sikerülhet!” – olvasható a társaság közleményében.

A cégcsoportnak nem ez az első adománya Komárom felé, hiszen néhány hónappal ezelőtt már 15 millió forintot adományozott három komáromi alapítványnak Komáromban, hogy javítsa a helyi társadalom különféle szolgáltatásait, ideértve ösztöndíjalapokat, orvosi és tűzoltó berendezéseket.

Az első, 7,5 GWh éves teljesítményű üzem még januárban kezdte meg működését városunkban, a második ütem jelenleg építés alatt áll.