Hírek2020. 07. 23.
Ön mit gondol az éghajlatváltozásról?

Hazánk globális és európai léptékben is különösen sérülékeny területnek számít az éghajlatváltozás várható hatásait tekintve. Míg a klímaváltozás mérséklése globális összefogással érhető el, addig a kedvezőtlen hatásokra való felkészülés – a hatások jellegének és mértékének nagymértékű területi differenciáltsága eredményeképpen – minél alacsonyabb területi szinten valósítható meg a leghatékonyabban.

Kiemelten fontos ezért a helyi szintű klímastratégiák kidolgozása, az éghajlat változásához való alkalmazkodást és üvegházhatású gázkibocsátás-csökkentést elősegítő helyi kapacitások megerősítése.

A klímaváltozás a legnagyobb környezeti kockázatok egyike, ami nemcsak a gazdaságot, hanem közvetlenül a lakosság életmódját és életfeltételeit is érinti. Ezért is kiemelten fontos feladat a klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálás erősítése.

Városunk klímastratégiája jelenleg kidolgozás alatt áll. Ennek részeként tisztelettel kérjük a komáromiakat az alábbi 13 kérdést tartalmazó, három korosztály számára készült online kérdőív kitöltésére!

A dokumentum, melynek kitöltése 10 percet vesz igénybe anonim, személyes adatokat nem kell megadni!

A kérdőívek az alábbi linkeken érhetők el!

18 év alatt: http://forms.gle/5xEEZiTR7ExhmvJr7
18-60 év: http://forms.gle/SZHfgRaNqRZoEF8r7
60 év felett: http://forms.gle/o1FirsgXW13QtRDe7

Segítő közreműködésüket előre is köszönjük!