Hírek
2020. 09. 04.
Könyvbemutató és nemzetközi rajzkiállítás a Kistáltosban

Az óvodában augusztus 28-án egy nemzetközi rajkiállítással zárult a 2018-ban útjára induló „Flying Words” című Erasmus pályázat, melynek fő célja az olvasás népszerűsítése volt. Az intézmény udvarát a helyi és a külföldi gyerekek alkotásai díszítették, továbbá bemutatásra kerültek az elkészült könyvek is.Az intézményben mindig kiemelt figyelmet fordítottak a nemzetközi kapcsolatokra, mint ahogy az Európai Unió által kiírt Erasmus programra is, melyen a komáromi óvoda mellett spanyol, bolgár és lengyel gyermekek is képviselték hazájukat.

A pályázat célja az volt, hogy az európai gyerekek saját történeteiket, meséiket írják le, felhasználva képzelőerejüket, hogy aztán ezeken keresztül mutathassák be egymásnak más országok kultúráját.

Nagy Ágnes intézményvezető elmondta, a Kistáltosban három „végtelen történet” született, melyek közül kiemelkedő volt az ismert népdalra épülő „Komáromi kisleány” meséje. Emellett a „Karib tenger kalózai” című történet, és a „Repülj velem” című mese nyerte el a zsűri tetszését.

- A Covid helyzet miatt sajnos a pályázat - mely a Tempus Közalapítvány támogatásával jött létre - több eleme sem kerülhetett megvalósításra, így a külföldi partnerekkel online tartották a kapcsolatot. Az viszont mindenképpen pozitívum, hogy a fantáziát megmozgató program során, a gyerekek ábrázolási és művészeti tevékenysége hatalmasat fejlődött – tette hozzá Nagy Ágnes.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot