Hírek
2020. 09. 15.
Élőlánc ölelte át Fesztyt

Az intézmény Diákönkormányzata, szeptember 4-én, reggel 8 órakor, jelképes közösségi megmozdulásra hívta az iskola tanulóit, tanárait. A járványügyi szabályok szigorú betartása mellett élőláncot alakítottak az épület körül.Az akció kettős célt szolgált, egyrész szerették volna kifejezni örömüket és összetartásukat, hogy a hosszú karanténidőszak után, végre hagyományos módon kezdődhetett az idei tanév és az iskola újra színtere lehet a régi és új barátságoknak, találkozásoknak.

Másrészt, mivel a Feszty 1980. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit, az élőlánc, az intézmény fennállásának 40. évfordulója alkalmából megrendezett, egész éven át tartó, „40 év 40 kihívás” elnevezésű programsorozat első állomása is volt egyben.

Az iskola rövid története:

Az 1979-es alapkőletétel után az iskola 1980. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit, Csillag lakótelepi II. számú Általános Iskola néven. Az intézmény első igazgatója Reider József volt, akkor 20 tanulócsoportban 539 tanuló kezdte meg a tanévet. Az intézményben az 1986/1987-es tanévben tetőzött a létszám, mikor is 767 gyermek tanult itt, 31 tanulócsoportban. Az emelt szintű rajzoktatást 1988-ban vezették be. 1990. szeptember 1-je kitüntetett dátum az intézmény életében, hiszen az intézmény ekkor vette fel Feszty Árpád festőművész nevét. Az utóbbi években az iskola teljes energetikai korszerűsítsen és udvarfelújításon esett át.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot