Hírek
2020. 10. 01.
Ismét egy fontos beruházás érkezhet

Néhány napja rendes ülést tartott városunk képviselő-testülete, ahol többek között a járványhelyzetről, a közbiztonságról és az ipari park további lehetséges fejlődési irányairól esett szó.

Dr. Molnár Attila polgármester az aktuális járványhelyzetet kapcsán, a szeptember 29-i adatokra hivatkozva elmondta; a város közintézményeit tekintve (általános és középiskolák, óvodák, bölcsődék) nincs olyan osztály, amely karantén alatt lenne. Mindemellett örvendetes, hogy a megbetegedések száma az elmúlt napokban csökkenő tendenciát mutat. Véleménye szerint mindez a komáromiak összefogásának köszönhető!

- Köszönöm a fegyelmezettséget az egészségügyi dolgozóknak, az orvosoknak, az ápolóknak, a technikai dolgozóknak, az önkénteseknek, a szociális szférában tevékenykedő munkatársaknak, a Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézménynek, a pedagógusoknak, valamennyi közalkalmazottnak, az önkénteseknek, és persze mindenekelőtt valamennyi komárominak! A továbbiakban is nagyon kérek mindenkit, hogy viseljünk maszkot, mossunk gyakran kezet, és tartsuk be a megfelelő szociális távolságot – fogalmazott a polgármester.

A testület megvitatta a Volánbusz Zrt. a helyi tömegközlekedésről szóló tájékoztatását. Megtudtuk, hogy a városban forgalomszámlálás indul, melyből várhatóan kiderül, hogy a helyi közlekedésében hol van szükség járatsűrítésekre, vagy épp ritkításokra. A város ennek megfelelően új, úgynevezett zöld buszmegállókkal gazdagodik, melyekhez Komárom térítésmentesen juthat hozzá. A forgalmasabb buszmegállók mellé kerékpártárolók kihelyezését is tervezik.

A képviselő-testület meghallgatta a rendőrkapitányság beszámolóját, mely alapján elmondható, hogy Komáromban a tavalyi esztendőben és a közelmúltban kirívó eset, súlyos bűncselekmény nem történt. Dr. Molnár Attila az önkormányzat további támogatásáról biztosította a szervezetet.

A településrendezési eszközökkel kapcsolatos döntések meghozatala napirendi pont különféle fejlesztések és beruházások kereteit jelölte ki.

- A koronavírus negatív egészségügyi hatása mellett, sajnos a gazdasági visszaesést is hozott. Az, hogy ezt a jelenséget kezelni tudjuk a városvezetés felelőssége és kötelessége! Legfontosabb dolgunk most a beruházások ösztönzése, és a fejlesztések elősegítése! Ha van munka, minden van! A rendezési terv ennek megfelelően a város több részében módosításra került, többek közt az ipari parkban és a Solum Zrt. tekintetében is. Hamarosan várható az SK Battery újabb bejelentése az úgynevezett harmadik ütem elindításáról, melyért jelenleg több európai ország, így hazánk is versenyben van. Amennyiben ez a 200 milliárd forintos beruházás létrejön, több mint 600 komáromi családnak adhat újabb munkalehetőséget – tette hozzá a polgármester.

A továbbiakban a vízi közművekre vonatkozó gördülési fejlesztési terv ügyét vitatta meg a testület, majd a Polgármesteri Hivatal beszámolója következett. Ez utóbbi szerint az elmúlt évben 17 alkalommal ült össze a testület, melyek során 19 rendeletet és 455 határozatot hozott. Az év során 21.200 ügyirat került beiktatásra, mely ugyancsak azt bizonyítja, hogy rengeteg munkája volt az önkormányzati képviselőknek. 166 alkalommal kötöttek házasságot, 78-an tettek állampolgársági esküt és örömteli hír, hogy közel 160 baba született, a születések száma már most emelkedő tendenciát mutat. Szomorú, hogy az elhunytak száma tavaly 284 fő volt, így nyilvánvaló, hogy a demográfiai mutatók javítása ügyében még van bőven tennivaló. A nagy nyári esőzés számlájára írható, hogy az elmúlt évben 40 fa kivágására adott engedélyt a hivatal, mindemellett azonban 700 fa elültetésére történt meg, mely számot a jövőben fokozni kívánja az önkormányzat!

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot