Hírek
2020. 10. 05.
Hét tanszakkal kezdett évet a zeneiskola

Az intézményben 280 tanulóval indult a 2020/2021-es tanév. Szeptember elején hangszersimogatót is tartottak, alkalmat teremtve arra, hogy a leendő zenekedvelő növendékek valamennyi hangszercsaláddal megismerkedhessenek.


- A létszám egyre nő, folyamatosan jelentkeznek a gyerekek. Boldog vagyok, hogy a járvány ellenére nem alakult ki létszámcsökkenés. Azt tapasztalom, hogy nagy a kedv, szívesen jönnek az új jelentkezők, hogy hangszert válasszanak maguknak - mondta el Hozák Adrienn, a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola igazgatónője.

Évek óta nagy népszerűségnek örvend a zongora, de jelentős érdeklődést mutatnak a rézfúvós hangszerek, a fuvola, a dob és a gitár is.

Az iskola minden évben számos hangversenyt, koncertet és egyéb más rendezvényt szervez, amelyeken a tanulók számot adhatnak tudásukról, fejlődésükről és megcsillanthatják tehetségüket. A járványhelyzet idén sajnos ezt felülírta, így számos koncertet online módon tartottak meg.

Minden évben valamely híres zeneszerző alakja és munkássága köré épülnek az előadások. Ebben az évben Beethoven művei kerültek a nagyközönség elé. A koncertet, akárcsak a zene világnapi előadást
idén online, az iskola honlapján, illetve annak Facebook-oldalán tekinthette meg a muzsikakedvelő közönség.

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot