Hírek
2020. 10. 19.
Elindult a „Báb csodákra képes” program

A Kemence Egyesület nemrég nyert finanszírozást az eseménysorozat lebonyolítására. Az integrált bábcsoportba óvodás kortól várják a gyerekek jelentkezését.


Schmelcz Gézáné, az egyesület vezetője elmondta, az önkormányzat támogatásával elindított fejlesztő bábcsoportban, közel 30 gyermek készségeinek javításáról gondoskodnak napi szinten, egy gyógypedagógus és négyfős asszisztencia vezetésével. A jelenlegi mellett alakul továbbá még egy másik bábcsoport is, ugyanis az egyesület a fogyatékkal élőket is bevonja a közösség építésbe.

A bábcsoport vezetője, Lovászné Vass Andrea, óvodapedagógus elmondta, a bábozás nagyon sok lehetőséget ad a gyermekek fejlesztésére, hiszen nemcsak a kommunikációs készség kiteljesedésében segít, de csökkenti az iskolai beilleszkedési zavarokat is.

- A báb, mint eszköz használata, nagyban hozzásegít ahhoz, hogy a hátránnyal élő fiatalok egyenértékű embernek érezzék magukat és lehetőséget ad arra, hogy megmutassák a tudásukat – tette hozzá a bácsoport vezetője.

A foglalkozásokon elsősorban magyar népmeséket dolgoznak fel, de korábban átültették már bábnyelvre a Hupikék törpikék karaktereit is, idén karácsonykor pedig a Grimm testvérek Holle anyó című klasszikusát készülnek bemutatni.

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot