Hírek
2020. 11. 13.
Még érvényesek a tavaszi veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok

A dokumentumok másfél hónapig használhatók még, ezért a kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy akik még nem hosszabbították meg személyi igazolványukat, útlevelüket, vagy vezetői engedélyüket, minél hamarabb tegyék meg azt.


Lehetőség szerint arra is kérik az esetleges intézkedésekkel kapcsolatban a lakosságot, hogy előzetes időpontkérést követően keressék fel a kormányablakot, melyet a magyarorszag.hu weboldalon, vagy a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon tehetnek meg. Ennek köszönhetően felgyorsulhat az ügyintézés ideje, valamint a pandémia miatti másfél-két méteres szociális távolságtartás betartása is betarthatóvá válik.

A lejárt forgalmi engedélyek miatt a műszaki vizsgaállomásokat kell felkeresni.

A kormányablakok és a kormányhivatalok ügyféltereiben továbbra is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, a sorszámkiadó gépeket pedig kizárólag az ott dolgozók kezelhetik.

A fertőzések elkerülése érdekében az ügyfélterekben rendelkezésre állnak a kézfertőtlenítő szerek, melyeket erősen javasolt használni.

Az esetleges fennakadások, kellemetlenségek elkerülése végett, fontos tudni, hogy az előzetes időpontegyeztetés azért is lehet hasznos, mert az egy légtérben, ugyanazon időpontban tartózkodók maximális létszámát is korlátozhatják a hivatalok.

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot