Hírek
2020. 12. 21.
Karácsony a Gesztenyés óvodában

A Süni csoport kedves karácsonyi műsorával vette kezdetét a Gesztenyés óvodában december 11-én, a Betlehem-állítás. Az alkalomnak nagyon örültek a helyi ovisok, hiszen így minden nap bepillantást nyerhetnek a kis Jézus születésének éjszakáját megidéző jelenetbe.


- Az adventi időszak egyik régi hagyománya nálunk a Betlehem állítás, melyet idén sem akartunk semmiféleképen kihagyni. Normál körülmények közt szülőket, hozzátartozókat, vendégeket szoktunk ilyenkor meghívni, a pandémia miatt azonban erre most nem kerülhetett sor. Lázas készülődés előzte meg a napot, és nagyon büszke vagyok a Süni csoport tagjaira, akik csodálatos műsort adtak – mondta el Halászné Szeder Anikó, a Gesztenyés óvoda vezetője.

A kicsik ebben az időszakban szebbnél-szebb díszeket készítenek, melyekkel nemcsak óvodájukat, hanem az udvaron felállított gyönyörű fenyőfát is ünnepi díszbe öltöztetik.

Régi hagyomány, hogy ehhez az időponthoz kötik a madáretetők kihelyezését is, ekkor tartják ugyanis az úgynevezett „madárkarácsonyt.”

A közeljövőben, még a téli szünet megkezdése előtt, -igaz, most csak zárt körben- megrendezésre kerül a közös ajándékbontogatás is. A műsorokat minden csoport a saját Facebook-oldalára tölti majd fel, hogy a szülők és családok is részesei lehessenek a karácsonyi ünnepségüknek.

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot