Hírek
2021. 02. 01.
Kettős ünnep a zeneiskolában

Különleges alkalomból rendezték meg az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola idei első online koncertjét január 22-én a magyar kultúra napján. Az már hagyomány, hogy ezen a napon magyar zeneszerzők műveiből, magyar népdalokból és népdalfeldolgozásokból álló műsorral készülnek a növendékek, de idén volt még egy apropó.

- Reformkori nagy költőnk, Kölcsey Ferenc 1823-ban január 22-én fejezte be a „Himnusz a magyar nép zivataros századaiból” című művét, melyet később Erkel Ferenc zenésített meg, és vált nemzeti imádságunkká. A koncerten a klasszikus hazai szerzők darabjai mellett kortárs magyar műveket is bemutattunk, de Kodály Zoltán és Bartók Béla szerzeményei is felcsendültek – mondta Hozák Adrienn, a művészeti iskola igazgatónője.

A pódiumelőadásokra való további okot az adta, hogy a zeneiskola e napon ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját is.

Az alkalomra egy-egy rövid fellépés erejéig meghívták az intézmény korábbi növendékei közül mindazokat, akik zenei pályán tanultak tovább.

-Boldogság volt látni, hogy mennyi nagy sikereket elért zeneművelő nőtt ki a kezeink alól – tette hozzá Hozák Adrienn. Gondolatait pedig azzal zárta az igazgatónő, hogy köszönetet mondott az önkormányzat támogató hozzáállásáért, mely nemcsak a jelen koncert megrendezését tette lehetővé, de további digitális előadások mellett azt is, hogy nemrég megújulhatott a zeneiskola hangszerkészlete is.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot