Hírek
2021. 02. 05.
Iskolaválasztás előtt

A járvány miatt ebben az évben elmaradnak a korábbiakban nagy sikert aratott „Ovi-suli” programok, amelyekben az óvodások játékos körülmények közt ismerkedhettek meg az iskolával. A szülők számára a program az iskolaválasztást is megkönnyítette.


Mivel jelenleg a személyes találkozások korlátok közé szorultak, a legtöbb intézmény online-módon nyújt tájékoztatás az érdeklődőknek.

A szülőknek, gondviselőknek, áprilisig kell eldönteniük, hogy melyik iskolába íratják be gyermeküket.

Thoma Ágnes, a Bozsik József Általános Iskola igazgatója szerint Komáromban nincsen jó és rossz iskola. A szülőnek azt az intézményt kell kiválasztania, amelyik a legközelebb áll gyermeke személyiségéhez. Az intézményvezető javaslata szerint, mivel nincs mód a személyes találkozásra, hiteles helyekről kell információt szerezni, melyet megtehetnek az intézmények hivatalos honlapjait, Facebook oldalait böngészve.

- A vezetők telefonon is elérhetők, bátorítok mindenkit, hogy nyugodtan merjenek kérdezni – tette hozzá Thoma Ágnes.

Célszerű saját szempontrendszert felállítani, mely segít végig gondolni a választást. Sokszor lehet meghatározó az iskola környezete, hangulata, hogy mekkorák az osztálylétszámok, vannak-e az intézménynek specialitásai, illetve, hogy milyen délutáni foglakozásokat, szakköröket sporttevékenységeket látogathatnak a tanulók az adott iskolában. Az egyik legfontosabb szempont pedig, hogy milyen messze van a lakóhelytől a választott intézmény.

Az állami fenntartású iskolákban a beiratkozást 2021. április 15-16 ára tervezik.

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot