Hírek
2021. 02. 12.
Egyre többen keresik fel a pedagógiai szakszolgálatot

A Komárom-Esztergom megyei Pedagógiai Szakszolgálat komáromi tagintézménye 2013-óta működik városunkban. Egyik legfontosabb feladatuknak tekintik, hogy szolgáltatásaikat, helybe vigyék a gyerekeknek, hiszen Komáromon kívül Almásfüzitőtől – Banáig az összes oktatási intézményt ők látják el.Rádi Zsuzsanna, a komáromi tagintézmény vezetője elmondta, hogy jelenleg hétféle ellátást tudnak biztosítani. Ezek közé tartozik többek között a nevelési tanácsadás, vagy a logopédia, melyet már hároméves kortól kezdve alkalmaznak.

Az új ellátások között szerepel a korai fejlesztés, a tanácsadás és a gondozás, melyek jóvoltából a problémás fejlődéssel kapcsolatos nehézségeket kezelik.

A mozgásszegény életmód a szellemi fejlődésre is negatív hatást gyakorol. A szakembereknek már egészen kicsi korban fejlesztő foglalkozásokkal kell beavatkozni. A szakszolgálat gyógytestnevelői személyesen járnak ki az intézményekbe, hogy helyben tudjanak segítséget nyújtani a felmerülő egészségügyi problémákra.

A további szolgálatások közé tartozik még a tehetséggondozás és az iskolapszichológusok koordinálása a járásban.

A komáromi szakszolgálat évente körülbelül 2 ezer óvodás és iskolás korú gyermeket lát el.

-
Szolgáltatásaink ingyenesek és mindenki számára igyekszünk elérhetők lenni – emelte ki Rádi Zsuzsanna, aki hozzá tette: - napjainkban sajnos a szülők sem beszélnek annyit a gyermekükkel, mint kellene. Keveset játszanak együtt, ezért ezt a „szerepet” gyakran az okostelefonok és egyéb készülékek veszi át, mely később tanulási nehézséghez és figyelemzavarhoz vezethet.

A minőségi időtöltésnek - meseolvasás, közös játék - nagyon fontos helyet kellene kapnia a családokban, hiszen ez a gyermek érdeke.

A pedagógiai szakszolgálatot napi rendszerességgel rengetegen keresik fel. A folyamatosan bővülő létszám miatt egy gyermek, heti egy alkalmon vehet részt.

-Ha előre tekintek, úgy vélem, hogy szakszolgálatra egyre nagyobb az igény, ezért nekünk minden feltételt ehhez kell igazítanunk – zárta gondolatait Rádi Zsuzsanna.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot