Hírek
2021. 02. 12.
Online párbeszéd indul az állatvédelemről

Hazánkat is elérte a szibériai hideg. A Rex Állatvédő Egyesület kéri, hogy fokozottan ügyeljenek az állattartók a kutyákra és a macskákra. A kedvencek számára lehetőség szerint biztosítsanak meleg helyet, hogy átvészeljék az extrém hideget.


Mandel Géza, az egyesület elmondta, hogy az ólakba elsősorban a szalma almot ajánlják, mert a rongyok és a textilanyagok könnyebben átnevesednek és így növelik a hidegérzetet.

- Ügyelni kell a táplálkozásnál, hogy kalóriadús ételt kapjanak az állatok, valamint fokozottan figyelni kell az ivóvíz gyakori cseréjére, hiszen gyakran napközben is befagynak az itatók – hangsúlyozta az elnök.

A kormány a közelmúltban elindította az állatvédelmi konzultációt, melyben mindenki kifejtheti véleményét a legfontosabb szakmai kérdésekről. Az allatvedelem.kormany.hu oldalon található kérdőív többek közt az állatvédők támogatásával, a kóbor kutyák befogadásával és a pirotechnikai eszközök használatával kapcsolatos témákat is érinti.

Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos országjáró körútján folyamatosan egyeztet a helyi vezetőkkel és az állatvédelmi szervezetekkel. A legutóbbi találkozó olyan témákat érintett, mint a túlszaporulatokhoz kötődő nehézségek orvoslása, a nem megfelelő állattartás vagy épp a chippelés.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot