Hírek
2021. 02. 04.
Online projektnyitó a Kemencés házban

Február 15-én délelőtt online térben tartotta projektnyitóját a Kemence Egyesület és a Pro Futuro Villa Keszi társaság. Ez alkalommal a „Pajtával és tájházzal a hagyományok megőrzéséért” című projektet mutatták be.

A Kemence Egyesület részéről Schmelz Gézáné elnök elmondta, hogy fő céljaik közé tartozik a gasztro-kultúrán keresztül történő közösségépítés. Mindezt idilli, falusi környezetben teszik, őrizve Komárom hagyományait és történelmi értékeit, népszerűsítve a helyi élelmiszerelőállítók és kézművesek saját termékeit.

A programok során megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű, valamint hajléktalan személyeket foglalkoztatnak. Elmondása szerint 2019-ben közel 140 programnak biztosítottak helyszínt.

A pályázat jóvoltából felépülő, mintegy 100 m2-es pajta 12, jelenleg is futó projekt helyszínéül szolgál, ahol a fent említett kisvállalkozói tevékenységek mellett tanfolyamokat, képzéseket és egyéb rendezvényeket is tartanak a jövőben.

A felvidéki Bátorkeszin működő Pro Futuro Keszi szervezet részéről Zsók Gizella elnök a község tulajdonát képező tájházat mutatta be, melyet szintén ezen pályázati támogatás segítségével újítanak fel.

A tájházban Bátorkeszi történetét bemutató helytörténeti kiállítások megrendezésére kerül sor, valamint különféle rendezvényeknek is otthont ad.

A projektekkel kapcsolatos további információ a 06-70-77-41-111 -es mobilszámon, illetve a kemence.regisztracio@gmail.com e-mail címen kérhető.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot