Hírek
2021. 02. 17.
Tehetséggondozó hetek a Tóparti óvodában

A tavaszi és a téli jeles napok közti időszakban kevesebb a program. Az év ezen periódusában az óvodapedagógusok a különféle nevelési területeket helyezik előtérbe.A Tóparti óvodában a mindennapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek egyéni képességeinek fejlesztésére.

- Intézményünk több, mint tíz évvel ezelőtt csatlakozott a nemzeti tehetségpontokhoz. A nevelési területekkel egy-egy hétig foglalkozunk. A vizuális nevelés során kreatív munkákba vesznek részt a gyerekek, a második héten az ének és a zene kerül a középpontba, ahol a népi játékokkal és népzenével is közelebbről megismerkedhettek a kicsik, sőt hangszerekkel is találkozhatnak. A további két hét témája a mozgás, valamint a vizualitás. – nyilatkozta Mészáros Sándorné óvónő.

A vizuális neveléssel kapcsolatos programokat Vida Katalin óvodapedagógus vezeti az óvodában. A foglalkozások fő célja, hogy a résztvevő gyerekek fantáziáját, képzelőerejét erősítsék és bővítsék.

-A vizuális nevelés a kreativitás és az alkotókészség fejlesztés nonverbális eszköze - magyarázta Vida Katalin. – Ezeken a foglalkozásokon a gyermek megtapasztalhatja az alkotni vágyás örömét, fejlődik a tér, forma és színképzete, ügyesednek a kézmozdulatok, és kialakul bennük az igényesség és a szépre való törekvés.

A csoportvezetők elmondták: nagyon sok múlik a foglalkozásokat vezető óvónők kreativitásán.

A program segítségével előhívható az egyes gyermekekben rejlő tehetség és adottság. Az újabb és újabb lehetőségek és technikák ezeket erősítik meg bennük.

A tehetséggondozó heteket minden évben megrendezik. A programban valamennyi gyermek részt vesz, hiszen így végig nyomon tudják követni a gyermekek fejlődését, vagy éppen azt, hogy mely területen van szükségük segítségre.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot