Hírek
2021. 03. 05.
Folyamatosan zajlanak a faültetések városunkban

-A fajtaösszeállítás során úgy alakítottuk ki a területeket, hogy folyamatosan virágzó fák és bokrok legyenek jelen. Kiirtásra kerültek a sétálók és gyerek számára veszélyes, tüskés, elvadult, burjánzó növények és helyette szép, több szintes növényvilágot alakítottunk ki – mutatta be a területet Juhász Márton, a Városgazda Kft. parkfenntartási ágazatvezetője.Figyelembe vették a későbbiekben oly fontos turisztikai szempontokat, ezért egy történelmi alapon összeállított információs táblasor is kihelyezésre került a parkban.

A komáromiak kérésére 20 hársfát is kiültettek a Csokonai utcában. Ezek a növények ugyanis, amint azt a legújabb kutatások bizonyítják, jelentősebb emissziós szennyezettséget képesek megkötni.

-Az idei évben nagyobb hangsúlyt fektettünk azoknak a fafajtáknak a kiültetésére, melyek jobban tűrik a szárazságot – emelte ki Juhász Márton.

A koronavírus hosszabb leállásra kényszerítette a korábban megkezdett tevékenységeket, így a Monostori híd fásítását újra kellett tervezni, mely az ágazatvezető elmondása szerint óriási munka volt. Ennek ellenére napjainkig 1.300 facsemetét sikerült kiültetni.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot