Hírek
2021. 03. 09.
Ismert komáromiak beszéltek az oltás fontosságáról

2020 elején, egy eddig ismeretlen járvány indult el Ázsiából, amely csakhamar elérte Európát és hazánkat is.A koronavírus első hullámában a védekezés sikeres volt, köszönhetően a kormány és az operatív törzs gyors reagálásának és kiváló szakmai döntéseinek. Fontos tényező volt, hogy a magyar emberek többsége is közreműködően és fegyelmezetten tartotta be a járványügyi szabályokat és előírásokat. A második hullám tavaly ősztől, az idei év januárjáig tartott. Napjainkban a járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk. Egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. Gyorsan terjed a brit vírus mutáns, mely növeli a betegek számát. Az egyelten megoldás: a védőoltás.

-Mindenkit arra szeretnék kérni, hogy ne féljen az oltástól – mondta dr. Bíró Barnabás háziorvos, aki hozzá tette; az oltás beadásával kerülhetjük el azokat a súlyos szövődményeket, melyek sokszor halállal végződnek.

A mutálódott vírus már a fiatal korosztályt is nagy mértékben érinti.

Az elmúlt hetekben dr. Bíró Barnabás elmondása szerint nagyon sok oltást sikerült beadni, semmilyen szövődményről nem érkezett panasz.

-A koromnál fogva muszáj beoltatnom magamat. Teljesen mindegy, hogy melyik vakcinát kapom meg, hiszen mindegyik megbízható. Komoly, elismert magyar szakemberek nyilatkoznak az oltás pozitív hatásairól, nem vonom kétségbe a szavukat – jelentette ki Azsbóth Zsolt nyugalmazott tanár.

Nemes Andrásné egész családja az első lehetőséggel élve azonnal regisztrált az oltásra.

-Többek közt azért is döntöttünk így, mert a családban az egyikünk a járvány elején elkapta a betegséget és komoly tünetei voltak. Időben regisztráltunk, mi, az idősebb családtagok már megkaptuk az oltást. Csodálatos és felszabadult érzés védettnek lenni - hangsúlyozta Nemes Andrásné, aki elmondta azt is, hogy ha egy tengerben fuldokoló embernek mentőövet dobnak, nem azt fogja nézni, hogy a mentőöv milyen anyagból készült, hanem azt, hogy bele kell kapaszkodnia, mert az életét menti meg. Szerinte a vakcinákhoz is így kellene hozzáállnunk!

Beigelbeck Attila, a KVSE korábbi elnöke hangsúlyozta, hogy számára nagy öröm, hogy idős édesanyja már a második oltást is megkapta. Ő is regisztrált és az első vakcinát már fel is vehette a közelmúltban.

A kormány azon dolgozik, hogy minél hamarabb minél több ember megkapja a védőoltást, amelynek köszönhetően megkezdődhet a korlátozások feloldása.

Magyarország eddig 24 millió nyugati vakcinát kötött le, melyek közül jelenleg a Pfeizer, a Moderna és az Astra Zeneka rendelkezik az európai gyógyszerügynökség engedélyével.

A koronavirus.gov.hu oldal március 9-én közzétett adatai alapján országosan már több, mint 1 millió 47 ezer az elsőként beoltottak száma. További információkat a www.nnk.gov.hu, a www.vakcinainfo.gov.hu és a www.koronavirus.gov.hu internetes oldalon találhatnak az érdeklődők.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot