Hírek
2021. 03. 12.
Járvány idején még fontosabb a véradás!

A szigorú járványügyi szabályok betartása mellett rendezte meg hagyományos nőnapi véradását a Magyar Vöröskereszt komáromi szervezete március 8-án, a Közösségi házban. A résztvevőknek a virág mellég a járványra való tekintettel ajándék egészségügyi maszk is járt.- A megyében csak nálunk van ezen a napon véradás, így Komárom a nőnapi véradóváros. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik ebben a nehéz időszakban is eljöttek, hogy segítsenek – nyilatkozta Oláh Gábor, területi koordinátor.

Véradó lehet minden 18 és 65 év közötti egészséges ember, akinek testsúlya eléri az 50 kg-ot. A járvány ideje alatt azonban egyéb rendhagyó feltételei is vannak az önkéntes segítségnek. Igy nem adhat vért az, aki a megbetegedésben szenved, aki a véradást megelőző 14 napban külföldön járt, vagy aki az alkalmat megelőző 14 napban észlelte magán a koronavírus tüneteit, illetve aki igazolt koronavírussal fertőzött személlyel került kapcsolatba.

-A beoltottak egy nap után már adhatnak vért. Akinek tünetei vannak, de negatív tesztet produkál, az azt követő néhány napon belül ugyancsak jogosult a véradásra – mutatott rá a szakember.
Az önkéntes véradás kiemelten fontos, hiszen hazánkban ennek köszönhetően biztonságos a vérellátás
.

Oláh Gábor a nap végén örömmel tájékoztatott, hogy a kitűzött tervet túlteljesítették. A jelenlegi nehéz helyzet ellenére is mintegy 72-en vettek részt a programon.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot