Hírek
2021. 03. 12.
Új köztéri szoborral gazdagodott Komárom

Márkos Attila „Vasakarat” elnevezésű fémalkotása az egykori Méntelep mellett kapott helyet.
A művész korábban fa és kerámiaszobrokat készített, de országszerte felállított köztéri szobrok is fűződnek nevéhez. Műveivel találkozhatunk többek között a tatai és komáromi lovardában is. Mivel a hátasokhoz gyermekkora óta szorosan kötődött, régi álma valósult meg azzal, hogy egy lovas szobrot készítsen.- Az igazi kihívást az jelentette, hogy a szobor egyes részeit a talajon kell kialakítani, majd ezeket a kis részeket rakodógép segítségével lehetett felhelyezni. Az elkészült műbe 300 kg vas került beépítésre– magyarázta Márkos Attila.

A szobrot három ponton rögzítették a vörösmészkő sziklára, melyet a tardosi kőbánya tulajdonosa, Budai Attila ajánlott fel és szállíttatott a helyszínre. Végül egy speciális festékréteg felvitele után kapta meg színét.

- Az alkotásban megpróbáltam mozgásban szemléltetni és hangsúlyozni az izomtónusokat. Bár ezt a művet befejezettnek tekintem, mégis tovább dolgozom, hiszen aki alkot, arra törekszik, hogy mindig valami újat, szebbet, jobbat, nemesebbet hozzon létre – nyilatkozta a művész.

Márkos Attila a szobrot városunknak adományozta. Bízik abban, hogy a komáromiak is elégedettek vele.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot