Hírek
2021. 03. 22.
Negyedik lett Sidi Péter és Horváth Lea kettőse!

A legjobbak között végzett a komáromi Sidi Péter és Horváth Lea kettőse a sportlövők Újdelhiben zajló világkupaversenyén vasárnap, 628 körrel a negyedik helyen végeztek. Az egyéniben elért ezüst- és bronzérmük után Péni István és Dénes Eszter a légpuska vegyes csapat számában együtt állhatott fel a dobogóra, miután hétfőn a második helyet szerezték meg.Az olimpia műsorán nyáron, Tokióban debütáló párosszámban az UTE lövői a vasárnapi alapversenyt 633,9 körös világcsúccsal nyerték meg, így jutottak tovább a nyolc duót felvonultató középdöntőbe.

A legjobbak között volt a másik magyar egység, Sidi Péter és Horváth Lea kettőse is, amely vasárnap 628 körrel a negyedik lett.

A középdöntőből az első két pár a döntőbe, a harmadik és a negyedik pedig a bronzcsatába jutott. Péniék ezúttal is remekeltek, 419,2 körrel a második legjobb eredményt érték el, ami finálét ért a számukra, míg Sidiék 414 körrel a nyolcadik helyen zárták a számot.

A magyarok a hazai Divyansh Singh Panwar, Elavenil Valarivan párossal küzdöttek meg a döntőben. Az ilyen típusú párosmeccseken sorozatonként értékelik az eredményeket, minden körben a jobbik duó két pontot kap, míg azonos eredmény esetén egy-egy pont jár a feleknek, a győzelemhez pedig 16 pontot kell elérni.

A magyar szövetség beszámolója szerint a meccset az indiai puskások kezdték jobban, a magyarok azonban 2-6, majd 6-10 után is egyenlíteni tudtak, viszont az ezt követő három körben újra az indiaiak voltak pontosabbak, amivel 16-10-re megnyerték a viadalt. A légpuska egyéni versenyeiben szombaton Péni szintén második lett, míg Dénes Eszter a harmadik helyen végzett a nők között.

(Forrás: Hungarian Shooting Federation)


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot