Hírek
2021. 03. 22.
Megújult a volt Méntelepi park

Megszépült a sétány. Továbbá virágokkal, cserjékkel, díszfákkal és rózsalugasokkal telepítette be a területet a komáromi Városgazda Kft. A munkálatok az egykori méntelepi ügető mentén futó narancsepres sövénysor cseréjével indultak.-Ennek a cserének két oka is volt. Az egyik, hogy a kisgyermekes családok többször panaszkodtak, hogy a szúrós bokrok gyakran felsértik a kicsik bőrét, a másik pedig az, hogy az ilyen típusú sövény karbantartása rendkívül nehéz, időigényes és költséges feladat – magyarázta Juhász Márton, a Városgazda parkfenntartási műszaki vezetője.

A munkálatok során az volt a cél, hogy több növény kerüljön vissza a területre, mint amennyit eltávolítottak. Igy aztán a sövénysor vonalába virágzó galagonyákat ültettek, melyek tág tűrésűek, jól viselik a szélsőséges időjárási körülményeket. A régi szúrós sövény helyett, alacsonyabb fasor övezi majd a sétányt. A korabeli padok is felújításra kerültek, sőt több rózsalugas is díszíti a parkot.

-A területen a közeljövőben felállításra kerül nyolc információs tábla is, melyek egyrészt a parkot, másrészt a korabeli Méntelepet és a méltán híres hazai lótenyésztés történetét mutatják be – tette hozzá Juhász Márton.

A számos díszcserje, virágzó facsemete és virág mellett a Klapka György Múzeum közreműködésének köszönhetően a korabeli Méntelep egyik itatója, valamint a Brigetio Látogatóközpont közelsége miatt, egy római szarkofág is kihelyezésre került.

A tervek szerint a közeljövőben megújul majd a park járdaburkolata, virágágyások kerülnek kialakításra, és tervben van egy korszerű öntözőrendszer telepítése is.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot