Hírek
2021. 03. 22.
Bántalmazás, betörés, szabályszegések

Az elmúlt két hónap során négy közérdeklődésre számot tartó bűncselekmény történt a Komáromi Rendőrkapitányság illetékességi területén.Január 24-én, reggel 5.00 órakor jött az a bejelentés, mely szerint a komáromi vasútállomáson a MÁV biztonsági őrét bántalmazták. Dr. Bolehradsky Szilveszter rendőrkapitány elmondta, hogy egy szóváltást követően fajult tettlegességig a szituáció.

-A vasúti őr nem engedte be melegedni későbbi bántalmazóját az egyik vasúti kocsiba. Az elkövető fejjel ütötte meg az alkalmazottat, mely tett miatt a sértett orra eltört és eszméletét vesztette – tájékoztatott a kapitány.

A helyszínre érkezést követően megkezdődött a helyszíni intézkedés.

A rendőrök még ott tartózkodásuk alkalmával, a vasúti dolgozók segítségével azonosították az elkövetőt. Jelenleg közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett súlyos testi sértés miatt folyik eljárás ellene.

Január 25- én egy városközponti hotelbe hatolt be egy elkövető, aki letépve a szúnyoghálót és az ablakot befeszítve jutott be az épületbe. A betörés során műszaki cikkeket és egy festményt tulajdonított el. A rendőrség beszerezte a hotel kamerájának felvételeit, amelynek segítségével többen felismerték a betörőt.

-A lakásában végzett házkutatás során előkerültek az eltulajdonított tárgyak, az elkövető beismerő vallomást tett – számolt be az esetről a komáromi rendőrkapitányság vezetője.

Február 23-án, este 18.00 órakor egy édesanya és 12 éves kislánya érkezett a kapitányságra, hogy feljelentést tegyen ismeretlen tettes ellen. A feljelentett személy, az edzésről hazafelé tartó lányt követte, több alkalommal molesztálta, megérintette és testi kontaktusra szólította fel. A sértett személyleírást adott az elkövetőről.

-Egy 16-20 év közötti, fiatal férfit keresünk. Átlagos testalkatú, 165-170 cm magas. Utoljára fekete színű, világos zöldes-sárgás feliratú kerékpáron közlekedett – írta le a tettest dr. Bolehradsky Szilveszter. Valószínűleg, ugyanez az elkövető volt, aki hasonló módon zaklatott egy másik kiskorú lányt is. Mindkét esetben elindították a büntetőeljárást. A helyieket arra kérik, hogy aki a tettest felismeri, azonnal hívja a rendőrséget.

Ugyancsak betörések kapcsán érkezett bejelentés a kapitányságra február 24-én, egy Kft. és egy Zrt. telephelyéről. Az ácsi úton történt betörésről a biztonsági kamera felvételeket készített. A rendőrség ebben az esetben is kéri, hogy aki a felvételen látható elkövetőket felismeri, jelezze a kapitányságon.

A koronavírus járvány miatt bevezetett 20 óra utáni kijárási tilalom óta, több szabályszegővel szemben is történt hivatalos intézkedés. A maszkviselési szabály be nem tartása miatt 9 esetben figyelmeztetés, 159 fővel szemben helyszíni bírság került kiszabása, 21 egyénnel szemben szabályértési eljárás indult. A kijárási tilalom megszegésével szemben egy esetben alkalmaztak figyelmeztetést, 337 fővel szemben összesen 9,5 millió forint helyszíni bírságot szabtak ki, 25 fővel szemben pedig szabálysértési feljelentés zajlott le. Az utazási korlátozások megszegése miatt 10 fővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot, mintegy 820 ezer forint értékben.
A tavasz beköszöntével, egyre több a kerékpáros és a motoros az utakon. A rendőrkapitányság arra kér mindenkit, hogy csakis jól felkészített járművel, megfelelő védőruházatban, az adott sebességhatár betartásával induljon útnak.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot