Hírek
2021. 03. 22.
Komáromi időjós a Magyar Televízióban

Szilágyi Eszter neve sokaknak lehet ismerős, hiszen városunk szülötte. A komáromi lány két és fél éve az M1 meteorológiai stábjának tagja. Elmondása szerint nem készült tudatosan erre a pályára, hiszen egyformán érdekelték a humán és a reál tantárgyak, sőt 11 évig tanult a komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskolában is.-Végül aztán az ELTE természettudományi karán szerztem diplomát, az egyetemi évek alatt döntöttem a meteorológia mellett. A főállásom Siófokon van, így a hét nagy részét a viharjelző obszervatóriumban töltöm. Innen történik a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó viharjelző rendszereinek kiszolgálása, valamint a felsorolt körzetekhez kapcsolódó rendezvények biztosítása – mondta el Szilágyi Eszter.

A televízióval egy válogatás során került kapcsolatba és egy próbafelvételt követően szerződtették az időjós csapatba.

A tévés munka során, - elmondása szerint - több szakterületbe is betekintést nyert, emellett rádiózni is elkezdett. Megtudtuk azt is, hogy a közelmúltban teljesen megújult a Magyar Televízió meteorológiai stúdiójának felvételi technikája. Az új rendszer nem csupán hazánkban, de Európában is szinte egyedülálló, csak néhány helyen használják.

Szilágyi Eszter hozzátette, sokan nem is gondolnák, de a meteorológus szakma sokszor rendkívül stresszes, hiszen a viharjelző rendszerek üzemeltetése által, - főként a nyári, strandidőben - több tízezer ember életéért felelősek.

-Amikor csak tehetem, hazajövök Komáromba, hiszen a családom itt él, ez a város jelenti számomra a nyugalmat – zárta gondolatait a meteorológus.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot