Hírek
2021. 03. 22.
Folynak a tavaszi mezőgazdasági munkák - biztonságos a hazai ellátás

Töretlenül folyik a munka a mezőgazdaságban, így hazánkban az élelmiszerellátás továbbra is folyamatosan biztosított. A Solum Zrt.-nél is megkezdődött a vetés ideje és megszakítás nélkül zajlik az állatok gondozása, takarmányozása.A kialakult vírushelyzet miatt az állandó munkarend biztosítása ugyan nehézségekbe ütközik, eddig azonban a személyi állomány nem változott. Betartják a higiéniai előírásokat és a vezetőség is szorgalmazza, hogy az alkalmazottak közül is minél többen oltassák be magukat, hiszen csak így kerülhető el a dolgozók tömeges megbetegedése.

-Első körben a pillangós takarmánynövények kerülnek elvetésre, majd elindul a burgonyaültetés, húsvét után pedig, ha már melegszik a talaj, a kukorica elvetés kerül sorra. – mutatta be Czita János, a Solum Zrt. növénytermesztési igazgatója a tavaszi munkák folyamatát.

A szakember egy nagyfokú fejlesztésről is beszámolt. Az egyébként is igen korszerű tejelő szarvasmarha telep, további fejlesztéseken esik át a közeljövőben. 2025-ig egy mintaüzem létesül. Az innovációnak köszönhetően a legmodernebb és leghigiénikusabb technológiák kerülnek bevezetésre a cégnél.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot