Hírek
2021. 03. 26.
Dr. Molnár Attila: „Oltás, oltás, oltás!” - tájékoztató az aktuális helyzetről

Komárom Város Önkormányzata a korábban bejelentett négy intézkedés (az idei évtől 1.250.000 Ft-os iparűzési adóalapig, minden helyi kisvállalkozót mentességet kap a helyi iparűzési adó megfizetése alól, 2021-ben eltörlésre kerül a magánszemélyekre vonatkozó garázs adó, a kelengyepénz duplájára, azaz 200 ezer Forintra emelkedik, bevezetésre kerül a fiatalok első lakáshoz jutásának kedvezménye) mellett további segítséget nyújt a helyi családoknak, vállalkozóknak.-Igy járvány idején, talán a legfontosabb intézkedésünk az, hogy továbbra is támogatjuk a gyermekügyelet fenntartását, mintegy 50 millió forinttal.

Az ország területén működő sok másik önkormányzattal szemben mi itt Komáromban, továbbra is biztosítjuk a cafetéria juttatást a saját közalkalmazottjaink részére, mely közel 80 millió forintot tesz ki éves szinte.

Mivel a járvány gazdaságilag leginkább az idegenforgalmat érintette, igy egyik legfontosabb feladatunk a város turisztikai zászlóshajójának, a Brigetio Gyógyfürdőnek és az ott dolgozó közel 70 munkavállalónak a megsegítése. Az önkormányzat ezért közel 100 milliós támogatást biztosít a fürdő részére. Ezúton is köszönöm a gyógyászati alkalmazottak önkéntes munkáját, akik a város tesztelési programját segítik, heti rendszerességgel végzik a közalkalmazottak és városi cégek munkavállalóinak szűrését.

A csomag következő eleme a szolgáltató szférában dolgozókat érinti, ez alapján a helyi vendéglátósok idén mentesülnek a közterülethasználati díj befizetése alól.

Az aktuális járványügyi adatokkal kapcsolatban Dr. Molnár Attila elmondta, hogy az elmúlt héten 164 új fertőzöttet regisztráltak Komáromban, mely az elmúlt időszakhoz képest 30%-os csökkenést mutat.

A szakemberek szerint ez óvatos bizakodásra adhat okot, de semmiképpen nem indokolja a lazítást. A folyamatról elmondható, hogy egyelőre bíztató és a polgármester szerint amennyiben a komáromiak védekezése továbbra is ilyen fegyelmezett, remélhetőleg a harmadik hullámot is beláthat időn belül magunk mögött tudhatjuk.

-Mindenképpen pozitív hír, hogy ezen a héten két és félszer annyi védőoltás kerül beadására Komáromban, mint eddig összesen. Ez közel 3000 vakcina beadását jelenti - hangsúlyozta a polgármester, aki egyben megragadta az alkalmat, hogy megköszönje az oltópontokon dolgozók munkáját, valamint a kórházi és az egészségügyi alapellátásban tevékenykedők, az önkormányzati alkalmazottak, továbbá a háziorvosok és asszisztenseik felelősségteljes szolgálatát.

Az oktatási és nevelési intézmények (bölcsődék, óvodák, iskolák) megnyitása a magyar kormány bejelentéséhez kapcsolódóan az átoltottságon múlik, ugyanez vonatkozik a közösségi rendezvényekre is.

-Mindannyiunknak hiányzik a közösségi élet. Bízom abban, hogy április közepétől elindulhat az újra nyitási terv. Az előttünk álló hetek azonban még kétség kívül a fegyelmezettségről, az összefogásról és a szigorú védekezésről fognak szólnak. Kérem, és bíztatom azokat, akik még nem tették volna meg, hogy regisztráljanak a védőoltásra, hiszen ha az egészségügyi szabályokat betartjuk és beoltatjuk magunkat, hamarabb térhetünk vissza a normális életünkhöz - zárta gondolatai Dr. Molnár Attila.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot