Hírek
2021. 03. 26.
Az önkormányzat támogatja a hétvégi radiológiát

A koronavírus harmadik hulláma jelenleg is tombol az országban. A fertőzés leggyakoribb szövődménye a kétoldali tüdőgyulladás. A legtöbb esetben csak a röntgen mutatja ki a diagnózist. Komáromban ezt a vizsgálatot Selye János Kórház radiológiai osztályán végzik. Az önkormányzat támogatásával az elmúlt hétvégén, mintegy 50 covidos beteg esetében sikerült kizárni, illetve diagnosztizálni a tüdőgyulladás jelenlétét.-Amíg ennyire sok a beteg, addig a városvezetés a kórházzal karöltve fenn kívánja tartani a hétvégi radiológiai lehetőséget. Ezzel is csökkenteni szeretnénk a várakozási időt és a lehető leghamarabb szeretnénk diagnosztizálni az esetlegesen fennálló tüdőgyulladásoka. - tájékoztatott dr. Kreft-Horváth Loránd egészségügyért felelős alpolgármester, háziorvos.

A röntgent követően a szakemberek, az eredménynek megfelelő kezelési protokoll után, a vírusellenes gyógyszert írnak fel a betegnek, mely meggátolja a tüdő további károsodását.

-A gyógyszer neve Favipiravir, mely lényegesen lerövidíti a fertőzés lefolyását. Az átlagos 10-14 nap helyett körülbelül 4-5 nap után elmúlnak, enyhülnek a panaszok és általában szövődménymentesen zajlik le a fertőzés. A gyógyszer az összes gyógyszertárban ingyenesen, térítésmentesen beszerezhető. – hívta fel a figyelmet dr. Kreft-Horváth Loránd.

Az egészségügyért felelős alpolgármester az egészségügy szabályok szigorú betartása mellett ismét felhívta a figyelmet az oltás fontosságára, kérte, akik még nem regisztráltak, azok mielőbb tegyék meg a vakcinainfo.gov.hu oldalon!


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot