Hírek
2021. 03. 26.
A komáromi cégek számára is a legfontosabb a munkahelyek megőrzése

A vírus okozta válság gazdasági hatásai iparáganként és vállalatonként is változó mértékűek. Az elmúlt egy évben a cégek, a veszteségek minimalizálása mellett a működőképesség fenntartására összpontosítottak. A járvány a Komáromban működő vállalkozásokat is különféle módon érintette.-Tavaly márciusban, az első hullám idején cégünk létszáma 50 fő körül mozgott. A negatív gazdasági hatások miatt jelenleg 32 főt foglalkoztatunk. Napjainkban végre azt érezzük, hogy elérkezett a fordulópont, elindultak a beruházások, így újabb munkahelyek is létesülhetnek – nyilatkozta Óvári Attila, a B&O Kft. operációs és üzletfejlesztési vezetője.

Óvári Attila arról is beszámolt, hogy a közelmúltban sikeresen pályáztak egy kutatásfejlesztési projektre, mely segített a vállalat számára az átmeneti időszakot átvészelni. A gazdaság újra indulásával remélhetőleg nemsokára az új üzemcsarnokban is megindulhat a munka.

Czita János, a Solum Zrt. növénytermesztési igazgatója arról számolt be, hogy a szállításokban voltak érezhetők kisebb-nagyobb csúszások, ezek azonban a termelést nem befolyásolták. A fő negatív hatást az infláció élénkülése hozta, mely magával vonzotta a mezőgazdasági termékek drágulását.

A Lászlópack Kft. vezetője, László Szabolcs elmondása szerint a vállalat, sok más céggel szemben jó évet zárt. Náluk a nagyobb kihívást inkább a folyamatos alapanyagellátás és a segédanyagok szállításának biztosítása jelentette. A termelés folyamatos, a legfőbb cél pedig a biztonságos munkahely és az ügyfelek kiszolgálásának garantálása.

-Nagy figyelmet szenteltünk arra, hogy a munkatársak minél kisebb mértékben kerüljenek egymással kontaktusba. 2020 márciusától az üzembe csak az itt dolgozók léphettek be, látogatókat csak különleges indokkal fogadunk – emelte ki László Szabolcs.

Bár jelenleg minden vállalkozás számára a legfontosabb a munkahelyek és a biztonsági előírások megtartása, a válságkezelés hónapjait követően valamennyi iparágban remélhetőleg már a fejlődésre koncentrálhatnak a cégek.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot