Hírek
2021. 04. 13.
Ismét kitakarította a szőnyi Duna-partot a KÖSZ

Az újabb akció többek között egy sikeres pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg.

-A pályázat jóvoltából mintegy 800 ezer Forint forrást nyertünk el, amit eszközbeszerzésre, hulladékelszállításra és tanösvény táblák kihelyezésére fordíthatunk – nyilatkozta Fehér Dávid.A Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők (KÖSZ) elnöke azt is elárulta, hogy az információs táblák a Szőnyi–szigeten kerülnek elhelyezésre. A jelzések, a területen gyakran fellelhető folyami hulladékok megfelelő kezelése mellett a környezetszennyezés megelőzésére, valamint a helyi élővilág sokszínűségére hívják fel a figyelmet.

A társaság az önkormányzattal együttműködve a jövőben hulladéktároló edényeket is telepít a szigetre.

A tavaly novemberben alakult KÖSZ rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert a komáromiak körében, hiszen számos alkalommal szerveztek már környezetvédelmi akciókat a koppánymonostori és szőnyi városrészekben, valamint a belvárosban is.

Mivel a Szőnyi – sziget jelenleg nem közelíthető meg szárazföldön, az önkéntesek csónakokkal, kenukkal keltek át a partról, és így szállították el az összegyűjtött szemetet.

Fehérvári Dávid több alkalommal is hangsúlyozta a járványügyi szabályok szigorú betartását. Ennek köszönhetően az utóbbi alkalmakat nem is hirdették meg nyilvánosan, hogy elkerüljék a tömeges megjelenést, ezzel is biztosítva a megfelelő távolság betartását.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot