Hírek
2021. 04. 15.
Ma és holnap zajlik az iskolai beiratkozás

A járványügyi helyzet miatt a folyamat ebben az évben rendhagyó, ennek jegyében a beiratkozás kétféle módon történhet. A tankerületek elsősorban az elektronikus úton történő regisztrációt javasolják.

-Elektronikus úton az e-kreta.hu nevű internetes program használatával nagyon egyszerűen és könnyen regisztrálhatják be a gyermeket. A legtöbb iskola közzétette azt a videót, mely kényelmesen és érthetően navigálja a szülőket, gondviselőket – tájékoztatott Molnár Csabáné, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője.
A program több dokumentum feltöltésére is lehetősége ad. A későbbiek miatt a legfontosabb, hogy a gyermek lakcímigazoló kártyájának másolata kerüljön fel a rendszerbe. Az összes többi dokumentumot elég szeptember 1-ig, azaz tanévkezdésig feltölteni, vagy bemutatni az oktatási intézményekben.

A másik lehetőség a személyes bejelentkezés, amelynél azonban előzetes időpontegyeztetésre kérik a szülőket.

A lakcímigazoló kártya mellett a csatolandó, illetve a bemutatandó dokumentumok a gyermek TAJ-kártyája, születési anyakönyvi kivonata és az óvoda által kibocsátott szakvélemény.

Fontos tudni, hogy az e-kréta rendszer nem tartalmaz a napközire és az étkeztetésre vonatkozó kérdéseket. Az ezekkel kapcsolatos egyeztetés miatt az oktatási intézmény minden esetben felveszi a kapcsolatot a gyermek szülőjével, gondviselőjével.

A szükséges benyújtandó dokumentumok listáját valamennyi iskola saját web- és Facebook- oldalára is feltöltötte.


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot