Hírek
2021. 04. 19.
Országos dupla rekordot lőtt a komáromi sportlövő, Horváth Lea az Eb-válogatón

A fiatal versenyző új magyar csúcsot is döntött lövésével. A versenyen több másik komáromi sportlövő is indult.


Horváth Lea, a Komáromi VSE sportolója 462,5 körös új magyar csúccsal nyert a női puska összetett számában Pécsen a sportlövők második Európa-bajnoki válogatóján április 17-én. Horváth Lea az alapversenyben is kiválóan szerepelt, egy körrel megjavította Mészáros Eszter eddigi magyar rekordját, eredménye 1180 kör.

A második helyen az UTE színeiben Dénes Eszter zárt 460,4 körrel. Az eddigi országos rekordot szintén a KVSE lövője, Zwickl-Veres Kata tartotta 459,7-tel, ő ezúttal harmadik lett 447,8-cal – a szövetség tájékoztatása szerint.

A férfiaknál Péni István nem indult. Távollétében a komáromi sportlövő, Pekler Zalán (KVSE) győzött 461,5 körrel, a második helyen klubtársa, Vas Péter 460,2-vel, a harmadikon az UTE lövője, Kiss Viktor UTE, 445,8-cal végzett. Az alapversenyben Hammerl Soma zárt az élen 1180 körrel, aki negyedik lett a döntőben, Sidi Péter pedig az ötödik.

A női sportpisztoly versenyszámban Csonka Zsófia (PSN Zrt.) lett az első 30 találattal, a Délvidéki Lövészakadémia versenyzője, Szakács Tünde végzett a második helyen 29, míg az UTE lövője, Palánki Klaudia a harmadikon 22 találattal. Az alapversenyben Sike Renáta (BHSE) volt a legjobb, aki 580 körig jutott. Ő a döntőben hatodik lett. Major Veronika kihagyta a pécsi versenyt.

Győrik Csaba szövetségi kapitány elmondta, hogy kiváló fény- és szélviszonyok mellett remek eredmények születtek, bár a dermesztő hideggel volt, aki nehezebben birkózott meg.

(Forrás: kemma.hu/MTI)

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot