Hírek
2021. 05. 07.
Támogassuk a városunkban működő vallási és civil közösségeket!

Akárcsak a korábbi években, úgy idén is módunk nyílik felajánlani adónk 1+1%-át. Amennyiben lehetőségünk van, támogassuk a helyi szervezeteket!

Doktor Imre Zoltántól, a megyei NAV adószakmai sajtóreferensétől megtudtuk, hogy az utóbbi időben a legtöbb esetben ezek a felajánlások gyermekek gyógyítását támogató szervezetekhez és állatmenhelyekhez kerültek. Ezek az adóforintok óriási segítséget jelentenek!
A NAV honlapján (www.nav.gov.hu) közzétette azon civil szervezetek nevét és adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetséggondozó program technikai számát, amelyekre a felajánlásokat várják.

Az adónk 1+1%-ból az egyik 1% valamely általunk választott civil közösség, a másik 1% pedig választott vallási szervezet számára ajánlható fel. Amennyiben nem egyházi szervezetet szeretnénk támogatni, úgy a Nemzeti Tehetséggondozó Program számára is küldhetjük a hozzájárulást.

A rendelkező nyilatkozat, a bevallás részeként és önálló nyilatkozatként postai úton is benyújtható a NAV-hoz, illetve az ügyfélkapun keresztül. A benyújtás határideje 2021. május 20.

A vallási szervezetek támogatásáról szóló nyilatkozatot a NAV, - amíg támogató személy a nyilatkozatát vissza nem vonja-, automatikusan érvényben tartja, így azt nem kell évente megújítani. A civil szervezetek támogatásáról az 1%-os felajánlást évente meg kell tenni.

Komárom-Esztergom megyében 800 civil szervezet, köztük számos komáromi várja a felajánlásokat!


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot