Hírek
2021. 05. 10.
Ma van a mentők napja

Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére, 1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület.
A mentés 1948- ig a különböző társadalmi egyesületek kezében zajlott, mígnem ugyanebben az évben létre jött az Országos Mentőszolgálat. A mentés állami feladattá vált.


Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez és országszerte oktatja a mentéstant.

A mentőautókban 2 és 3 fős egységek tartózkodnak, akik állandó, 24 órás szolgálatban végzik szolgálatukat az év minden napján. Jelszavuk: Hivatás az életért!

Minden akut, úgynevezett kórházon kívüli mentési feladatot ellátnak, amelyek közt vannak komplikáltabb, súlyosabb, illetve egyszerűbb, sok esetben nem is feltétlenül mentőellátást igénylő feladatok egyaránt.

A Komáromi Mentőállomás bajtársai leginkább egy 30-50 km-es sugarú körzetben teljesítenek szolgálatot, ám mivel ők is az országos szervezet tagjai, az aktuális mentési kapacitás függvényében bárhová vezényelhetők az egységek.

A járvány új feladatokat, új helyzeteket hozott számunkra is, mindenki erőn felül teljesít immár több mint 1 éve, ezért gondoljunk elismeréssel, megbecsüléssel és hálával valamennyi mentősre!


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot