Hírek2023. 02. 16.
Babákat köszöntöttek városunkban

Évek óta hagyomány az újszülöttek és családjaik megajándékozása Komáromban. Tavaly május végén a Jókai ligetben 170 kisbabát köszöntött az önkormányzat, azóta 45 baba született.


A családokat február 15-én dr. Molnár Attila polgármester és Benedek-Nagy Nikolett önkormányzati képviselő fogadta a Városháza dísztermében. A városvezető hangsúlyozta, egy család életében a gyermekáldás a legfontosabb, polgármesterként pedig kiemelt feladatának tartja a komáromi családok támogatását, hogy minél több baba születhessen.

- A nehéz időkben a legfontosabb feladat a családok támogatása, a munkahelyek és a komáromi kedvezményrendszer megtartása. Gondolok itt olyanokra, hogy továbbra is segítjük a fiatalok első lakáshoz jutását. Az egyszeri, vissza nem térítendő támogatás összege fél millió Ft. 200 ezer Ft. egyszeri, vissza nem térítendő kelengyepénzt biztosítunk az újszülöttek családja számára. 100 ezer Ft-os egyszeri, vissza nem térítendő támogatást adunk az első házasulóknak. Átvállaljuk a kismamák és a diákok helyi járatokon való utazási költségeit. Térítésmentesen biztosítjuk valamennyi bölcsődés és óvodás gyermek étkezését. Fenntartjuk a térítésmentes „Minden komáromi gyermek tanuljon meg úszni!” programot! Támogatjuk a 24 órás gyermekügyelet működését. Térítésmentesen igényelhető rotavírus elleni védőoltást biztosítunk a gyermekorvosok és a védőnők közreműködésével. Átvállaljuk a 70 éven felüliek szemétszállítási díját.Az Esély Otthon programban térítésmentes bérlakásokat biztosítunk a hiányszakmákban dolgozó Komáromban élő fiatalok számára, illetve jövőre is részt veszünk a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerben. Ezt a kedvezményrendszert a munkahelyekkel együtt ebben a nehéz időszakban is kötelességünk megvédeni! A komáromi babák a jövő, hiszen miattuk, értük épül és fejlődik Komárom -
mondta a városvezető.

A szülők a babaköszöntő ünnepségen ajándékcsomagot is kaptak az önkormányzattól, az anyukák pedig egy-egy szál rózsát vehettek át.