Városunk

KOPPÁNYMONOSTOR

Köszöntő | Történet | Nevezetességek | Természet | Képek | Közösségek | Intézmények | Közérdekű


A Dózsa György Általános Iskola

Az első adatokat az iskoláról, 1884-ről találjuk. Egy tanteremmel és egy tanítói szobával rendelkező épületben kezdetben csak a téli hónapokban folyt a tanítás. A helyi tudásszomj és a gyermeklétszám növekedése eredményezte, hogy a közelmúltban fennállásának 110. évfordulóját ünneplő intézmény folyamatosan bővült és korszerűsödött, melyet a település lakói társadalmi munkával segítettek. Az iskola településünk egyik legszebb épülete, mely mind a mai napig magán hordozza a népi, hagyományos építészeti stílus elemeit.

Elérhetőség: 2903 Komárom, Koppányvezér út 59.
Telefon / fax.: 34 / 340-688
Igazgató: Hojka Jánosné
Bővebben
Az iskola tanulói és tanárai

Napsugár óvoda

Az 1950-es 1960-as években már működött óvoda a faluban, de csak ideiglenes körülmények között, és időszakosan. Az 1970-es években merült fel az itt élő emberekben az a gondolat, hogy óvodát létesítsenek. Az iskola mellett valamikori, megüresedett gondnoki, szoba-konyhás lakást alakították át. Így indult el az átalakítási folyamat, rengeteg társadalmi munkával, amit a település lakossága szívesen vállalt. Az óvoda 1973 novemberére elkészült, a helyiek nagy örömére.

Elérhetőség: 2903 Komárom - Koppánymonostor, Koppányvezér út 61.
Telefon: 34/ 343-661
Óvodavezető: Töröttő Ferencné
Bővebben

Dózsa György Művelődési Ház

Településünkön 1960-ban épült a művelődési ház, melynek építtetője és több évtizeden keresztül működtetője a Dózsa Termelő Szövetkezet volt. Az évek múlásával a Csokonai Művelődési Központhoz került, 2001 óta egy helyi civil szervezet, a Monostori Kulturális Közhasznú Egyesület a működtetője. Jelenleg az intézmény már alkalmas kisebb-nagyobb rendezvények lebonyolítására, kultúra közvetítő intézményként funkcionálhat.

A kultúrház minden korosztály számára nyújt lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltése érdekében. A művelődési ház által kínált lehetőségek: ping-pong, darts, internet, TV, kondi terem, fénymásolás, faxolás, laminálás, három éven aluli gyermekeknek Zene-bölcsi szerdánként 9.30-tól, közép is idősebb korosztálynak minden második héten kedden 17.00 órától számítógépes oktatás, minden második héten vasárnap református istentisztelet, továbbá a rendezvénynaptárban feltüntetett rendszeres programok megszervezése. A Koppánymonostori Részönkormányzat fogadó napját itt tartja minden hónap első hétfőjén. A helyi Őszirózsa Nyugdíjas Klub minden hónap első péntekén összejövetelt szervez tagjai részére.

Cím: Dózsa György Művelődési Ház, Komárom, Koppányvezér út 157.

Nyitvatartási idő:

Hétfő: ---
Kedd: 15-18
Szerda: 8-16
Csütörtök: 16-20
Péntek: 14-22
Szombat: 14-22

Telefon: 06-34-344-540
Intézményvezető: Nagyné Czita Tünde
Bővebben

Fenyves Tábor

A koppánymonostori Fenyves Tábor, Monostor egyik legszebb részén épült. Összefogtak a Komáromi járásiak, a város, a különféle gazdasági egységek, valamint a KISZ fiatalok és 1975. június 16-án átadták a létesítményt a gyerekeknek, mely 10062 m 2 -en fekszik bekerítve. Ebből beépített rész 1010 m 2 . Tizenegy faház épült festői környezetben, melyek 10 férőhellyel, önálló zuhanyozóval és mellékhelyiséggel rendelkeznek. Központi épületünk foglalkoztató teremmel és ebédlővel, melegítő konyhával felszerelt. A tábor területén, kellemes környezetben külön álló mosdóhelyiségek és egy újabb foglalkoztató található.

A táborban folyamatos a korszerűsítés. Mára mind a 11 faházban külön vizesblokk van. Jelenleg 84 személyt lehet elszállásolni. Lehetőség van szabadtéri sportolásra /aszfaltozott focipálya, kosárlabdapálya, ping-pong asztal, egyéb lehetőségek/.

A faházak téliesítése folyamatos. 2007-től 5 faház fűtése is megoldottá válik, melyek folytatását (beleértve a központi épületeket is) a jövő évre tervezi a fenntartó önkormányzat.

Elérhetőség: Csokonai Művelődési Központ / üzemeltető/

2900 Komárom, Kelemen L.u.7.
Telefon: 34/ 342-208
Intézményvezető: Gábor Klára

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot